Studentresor

läs och låt dig inspireras

Volontärresor inriktning djur

Publicerad 2013-03-01 15:27:00 i Volontärresor,

För 37,3% (enligt vår enkätundersökning) är kontakt med djur och natur viktigt, och eftersom 50,5% kan tänka sig att göra en volontärresa tänkte vi tipsa om en kombination av dessa. Vi har valt ut några projekt som vi tycker verkar bra samt med organisationer vi varit i kontakt med.

·  Vill du kämpa för utrotningshotade djur? Med Goxplore kan du i 2-12 veckor hjälpa de utrotningshotade pandorna i Kina. Typiska arbetssysslor kan vara att städa, assistera Panda Keepern, förbereda mat samt portionera ut den och du kan också behöva hjälpa veterinärerna med medicinsk vård. När du inte jobbar finns ett antal aktiviteter du kan ägna dig åt, så som kinesisk matlagning, kalligrafi och annat om den kinesiska kulturen. För 8490kr och uppåt (beroende på antal veckor) får du en oförglömlig resa där i stort sett allt förutom flygresa ingår i priset. Att jobba med pandor kan man göra med andra organisationer också, men det här är det billigaste alternativet vi hittat.

·   Klappar ditt hjärta också för de utsatta djuren? I Ecuador kan du jobba på ett Animal Rescue Center och ta hand om olika typer av djur, ofta husdjur, som t.ex. apor, sköldpaddor, oceloter och capybaror som många har omhändertagits av djur- och miljöpolisen. Din uppgift blir, liksom med pandorna, att till största del vårda, ta hand om och finnas där för djuren. Med Volontärresor kan du vara borta i 2-4 veckor och priset ligger på 6500-11000 kr.

·   Vill du hålla dig inom Europa men ändå göra någonting betydelsefullt för djuren? Då har vi hittat ett bra alternativ med organisationen Blueberry! I Lakonikosbukten i Peloponnesos kan du jobba för sköldpaddornas beskydd, hålla stranden ren och informera befolkningen om sköldpaddornas utsatta situation. Man bor på en campingplats med andra volontärer. Du kan vara borta 2-12 veckor och det kostar 10660-32175kr (Flygresan ingår inte i priset och inte heller lunch).

·   Vill du sova under stjärnorna i Afrika och hjälpa elefanter i Kalahariöknen? Då är Goodtravels projekt i Namibia något för dig. Här får du bl.a. hjälpa elefanterna med vattentillgången, lära bönder om ekonomiska fördelar med turism och forska om elefanternas flyttmönster. Att vara borta i två veckor kostar 10900kr och sedan kan man förlänga med två veckor åt gången. 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Hej! Vi är två tjejer som studerar på Norra Real, inriktning sam-språk. Då vi går sista året har det blivit dags för projektarbete. Vi har valt att rikta in oss på livet efter studenten, som börjar komma riktigt nära! Vi hoppas kunna inspirera dig till att göra något du faktiskt brinner för och ta till vara på den tid som kan komma att bli den bästa i ditt liv! Kommentera gärna dina åsikter eller frågor, vi tar till oss allt! Det går också bra att maila oss på [email protected]

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela