Studentresor

läs och låt dig inspireras

Malin del 4 "Det var en underbar känsla"

Publicerad 2012-12-06 19:00:00 i Au Pair, Intervjuer,

19-åriga Malin bestämde sig för att åka som Au Pair till USA med organisationen STS. Just nu bor hon i Seattle, WA, sedan tre månader tillbaka, hos en familj med två barn, en flicka på 9 år och en pojke på 5 år.

Vilket är ditt bästa minne hittills som Au Pair?

Jag har redan många fina minnen. Ett av de bästa minnena jag har är faktiskt när värdföräldrarna hämtade upp mig på flygplatsen och bilresan hem till deras hus. De körde en ”omväg” för att jag skulle få se skylinen av Seattle och ansträngde sig till det yttersta för att jag skulle känna mig bekväm. När vi kom fram till huset hade de hängt upp en Sverigeflagga och barnen hade hängt upp en banderoll där det stod ”Welcome to Seattle Malin”. Efter att ha varit en aning orolig och riktigt spänd en hel flygresa slappnade jag av på riktigt och jag kände verkligen att jag skulle trivas, det var en underbar känsla.

Ett annat fint minne är faktiskt från denna helgen tillsammans med barnen. Jag jobbade på lördagskvällen och jag och barnen skulle ha filmmys i soffan. Vi fällde ut bäddsoffan, hämtade kuddar och filtar och sen bäddade vi ner oss. Jag fick ligga i mitten och barnen lutade sig mot varsin axel och vi hade det sådär enkelt och mysigt.

Beskriv din resa med tre ord.

Spännande, händelserikt, givande

 
 
Nästa vecka kommer du att få lära känna Erika, som nuförtiden spenderar de flesta helgerna på Manhattan, och få en inblick i hennes liv som Au Pair i New York. Missa inte det!
 
 
 
 

Malin del 3 "Får en direkt inblick i den amerikanska vardagen"

Publicerad 2012-12-05 19:00:00 i Au Pair, Intervjuer,

19-åriga Malin bestämde sig för att åka som Au Pair till USA med organisationen STS. Just nu bor hon i Seattle, WA, sedan tre månader tillbaka, hos en familj med två barn, en flicka på 9 år och en pojke på 5 år.

Hur mycket fritid får du och vad sysslar du med då?

Mina arbetstider på vardagarna är 7-9 på morgonen och sedan börjar jag jobba klockan 15 igen och jobbar fram till 18 eller 19 på kvällarna. På helgerna börjar jag ofta jobba på lördag eftermiddag och jobbar då hela kvällen. På söndagar är jag ledig.

Jag är ledig en hel helg i månaden och det måste man vara enligt Au Pairkontraktet som både jag och mina värdföräldrar skrivit på.

Mitt på dagen brukar jag göra lite olika saker, gå och träna, åka ner till down town Seattle och shoppa, träffa någon för en kopp kaffe eller skypa med familj och vänner hemma i Sverige.

På vardagskvällarna måste jag vara hemma klockan 23 (8h innan jag börjar jobba nästa dag). Ibland är jag bara hemma och tar det lugnt men ofta möter jag upp någon för en fika, går på bio eller bara hänger hemma hos någon Au Pair och kollar på TV.

Helgerna ser lite olika ut. En gång i månaden har vi Au Pair-träffar med förmedlingen där vi gör olika gruppaktiviteter. Det kan vara allt mellan att kolla på en basebollmatch, åka på outlet shopping, träffas och göra julkort och springa runt i stan och ha skattjakt. Dessa möten är ofta jätteroliga och är ett riktigt bra sätt att träffa nya vänner på.

Om jag inte har något Au Pair möte brukar jag träffa mina kompisar och hitta på något roligt tillsammans, ut och äter middag, kollar på bio, lagar mat tillsammans, går på konsert, gör lite vad som helst helt enkelt.

Jag är alltid medbjuden på värdfamiljens aktiviteter också. De brukar ofta ha middagar med deras vänner och då brukar jag följa med om jag inte har några andra planer. Det brukar vara jättetrevligt och man får en direkt inblick i den amerikanska vardagen.

 
 
 
I den fjärde, och sista, delen med Malin får du veta vilka hennes två hittills bästa minnen är och med vilka ord hon beskriver sin resa!
 
 

Om

Min profilbild

Hej! Vi är två tjejer som studerar på Norra Real, inriktning sam-språk. Då vi går sista året har det blivit dags för projektarbete. Vi har valt att rikta in oss på livet efter studenten, som börjar komma riktigt nära! Vi hoppas kunna inspirera dig till att göra något du faktiskt brinner för och ta till vara på den tid som kan komma att bli den bästa i ditt liv! Kommentera gärna dina åsikter eller frågor, vi tar till oss allt! Det går också bra att maila oss på [email protected]

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela