Studentresor

läs och låt dig inspireras

Panelen del 5

Publicerad 2013-03-12 12:06:00 i Intervjuer, Volontärresor,

Vad saknar du mest?
Lottie: Barnen på dagcentret.
Espen: Ett av barnen på barnhemmet.
Frida: Allt. Kulturen, barnen, de personer man bodde med.

Vad var jobbigast?
Lottie: Att se hur barnen på dagcentret behandlades. Misären, hur fattigt det var, hur lite mat de fick, ingen medicin eller vård. Att känna att man inte kunde göra så mycket för dem för att de skulle få det bättre.
Espen: Att gå upp och jobba fredag morgon.
Frida: Att veta att man inte kan hjälpa alla och att man hela tiden ifrågasätter sitt eget arbete. Ibland kunde själva kulturen och mentaliteten vara rätt jobbig, ex. de har sitt sätt att göra saker på ex. tvätta. Gör man på ett annat sätt tycker de att man är konstig och att det inte blir lika bra.

Vilka egenskaper krävs för att klara av den här resan?
Lottie: Nyfikenhet, öppenhet.
Espen: Du behöver vara social och nyfiken och inte va så himla rädd för skitsaker.
Frida: Egentligen skulle den vara nyttig för vem som helst. Man måste prova på något för att vet hur just du klarar det. Jag skulle säga att den passar den som vill upptäcka och lära sig om nya kulturer och möta nya människor som lever helt annorlunda dig själv. Man måste kunna vara beredd på att allt inte är en dans på rosor och att det kan vara tufft på alla olika vis. Öppen för möjligheter är en bra egenskap som man bör ha.

Vad skulle du säga till den som funderar på en sån här resa?
Lottie: Åk! Man lär sig så mycket om världen och om sig själv. Kan verkligen rekommendera det.
Espen: Att det är inget att fundera på, bara att åka och se vad som händer och inte vara så himla rädd bara för att du är på bortaplan. Om det skiter sig rejält är det bara att åka hem igen, annars kan du ta dig i kragen och fixa något själv utan dina föräldrar.
Frida: Åk. Är du öppen och inte har bestämda meningar innan hur det ska bli kommer allt att lösa sig på plats. Varje resa även om det är till samma plats kan variera väldigt mycket, därför bör du ställa dig frågan innan du åker; om det inte blir så som jag tänker mig, vill jag åka ändå? Är jag öppen för andra möjligheter?

 

  
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Hej! Vi är två tjejer som studerar på Norra Real, inriktning sam-språk. Då vi går sista året har det blivit dags för projektarbete. Vi har valt att rikta in oss på livet efter studenten, som börjar komma riktigt nära! Vi hoppas kunna inspirera dig till att göra något du faktiskt brinner för och ta till vara på den tid som kan komma att bli den bästa i ditt liv! Kommentera gärna dina åsikter eller frågor, vi tar till oss allt! Det går också bra att maila oss på [email protected]

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela