Studentresor

läs och låt dig inspireras

Johanna del 2 "Världens bästa värdfamilj i världens bästa stad"

Publicerad 2013-03-12 15:30:00 i Au Pair, Intervjuer,

Hur överensstämde din resa med dina förväntningar? 

Innan jag kom till USA ville jag inte ha alltför höga förväntningar på mitt år. Jag var bara så otroligt glad över att för första gången få åka till USA som varit min dröm sedan jag varit liten. Har alltid varit så himla fascinerad av allt som har med USA att göra och att komma hit var något helt magiskt. Kommer aldrig glömma när vi landade på Newark flyplatsen som är en av de två största i New York (dock lokaliserad i New Jersey men vid gränsen till NYC typ). Att gå in för landning och se hela New York City med alla dessa höga skyskraporna på sin vänstra sida var obeskrivligt. Den första synen av USA. Jag var så otroligt lycklig just i det ögonblicket att jag faktiskt hade lyckats.

Har varit här i 121 dagar för att vara exakt och firar 4 månader här i USA om tre dagar vilket betyder att en tredjedel av mitt Au Pair år redan har gått. Tiden springer iväg otäckt snabbt och hittills har allt varit toppen. Jag hade turen att få bo med världens bästa värdfamilj i världens bästa stad. Vi bor i Los Angeles och inte vilken del som helst, utan i Hollywood. Kan säga att jag är helt förälskad i staden och alla människor här. Los Angeles är lika coolt som man tror det är med alla kändisar och Hollywood som man förknippar staden med ;) Kan säga att Hollywood var inte som jag hade förväntat mig. Tror alla har en uppmålad bild av hur dom tror det är, men sen kommer man hit och tänker, "Va, är detta Hollywood?" Jag säger inte att man blir besviken för det blir man inte. Hollywood är den häftigaste platsen i L.A och känslan att gå omkring på Walk of Fame är oslagbar. Trodde dock mer att själva L.A skulle vara mer "fint". Här kan man i ena stunden befinna sig i ett lyxområde och sedan åka 10 minuter därifrån och då är gatorna fulla med skräp, husen kan man knappt kalla för hus, och det ligger massa uteliggare längs med gatorna. Det är det som är det fina med L.A tycker jag, att det finns verkligen ALLA sorters människor och alla olika religioner och kulturer och sånt där. Allt har blivit en mix och det är så vackert på något sätt. L.A är en stad som alla måste besöka i sitt liv.
 
 
Häng kvar, för inom kort kan du även läsa del 3 om Johannas liv i Los Angeles!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Hej! Vi är två tjejer som studerar på Norra Real, inriktning sam-språk. Då vi går sista året har det blivit dags för projektarbete. Vi har valt att rikta in oss på livet efter studenten, som börjar komma riktigt nära! Vi hoppas kunna inspirera dig till att göra något du faktiskt brinner för och ta till vara på den tid som kan komma att bli den bästa i ditt liv! Kommentera gärna dina åsikter eller frågor, vi tar till oss allt! Det går också bra att maila oss på [email protected]

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela