Studentresor

läs och låt dig inspireras

Panelen del 1

Publicerad 2013-02-19 12:11:00 i Intervjuer, Volontärresor,

Lottie 30 år, Espen 19 år och Frida 21 år åkte förra året på en volontärresa till Tanzania. Vi har ställt frågor till dem för att ta reda på mer om deras vistelse där och de är nu vår volontärresepanel! Skriv gärna en kommentar om ni vill veta något mer.
 
                                                                                     Espen
 Frida
 
Vilken organisation åkte du med?
Lottie: Volontärresor
Espen: Love volunteers
Frida: Volontärresor

Skulle du rekommendera den till andra? Varför?
Lottie: Ja, ordnade en plats åt mig snabbt. Finns dock billigare organisationer.
Espen: Ja det skulle jag, billigare än alla svenska organisationer och varför ska man åka med svenskar om man ska utomlands plus att du får en bättre engelska!
Frida: Ja det skulle jag när det gäller att resa till Tanzania. Tror att det kan vara väldigt olika beroende på vart man väljer att åka och hur mycket hjälp man vill ha. Gillar inte att man betalar så mycket pengar till en organisation för att volontärarbeta men av alla organisationer är volontärresor ett något billigare alternativ. Jag ville heller inte åka som en ”turistgrupp” eller vad man kan kalla det och då var denna resa bra. Vi hade en svensk kontaktperson i landet annars fick vi klara oss själva, det kändes helt enkelt inte som om man åkte med en organisation. Det var mycket bra.

Hur kom det sig att du åkte på volontärresa?
Lottie: En gammal dröm.
Espen: Velat åka utomlands på äventyr och det var det bästa möjliga sättet att se världen på ur en annan synvinkel samtidigt som du reser så billigt som möjligt.
Frida: Gjorde mitt projektarbete i Zambia och fick intresse för internationella relationer. Dras till Afrika.

Hur länge var du borta?
Lottie: 6 veckor.
Espen: 9veckor.
Frida: 8 veckor

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Hej! Vi är två tjejer som studerar på Norra Real, inriktning sam-språk. Då vi går sista året har det blivit dags för projektarbete. Vi har valt att rikta in oss på livet efter studenten, som börjar komma riktigt nära! Vi hoppas kunna inspirera dig till att göra något du faktiskt brinner för och ta till vara på den tid som kan komma att bli den bästa i ditt liv! Kommentera gärna dina åsikter eller frågor, vi tar till oss allt! Det går också bra att maila oss på [email protected]

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela