Studentresor

läs och låt dig inspireras

Panelen del 2

Publicerad 2013-02-19 13:22:00 i Intervjuer, Volontärresor,

Behövde du mycket fickpengar?
Lottie: Nej.
Espen: Det beror på vad man väljer att göra där du åker. Man kan klara sig på 3000 men likaväl spendera 20000.
Frida: Du har redan betalt boende och mat. Det är väldigt billig att leva i Afrika. Så svar nej. Vill man dock göra turistgrejer som safari eller resa i landet bör man ha mer pengar på ett konto, det är så pengarna år åt.

Hur bodde du?
Lottie: Hos en familj tillsammans med andra volontärer.
Espen: Ett rum med eget badrum på ett barnhem med 30 barn och 2 kvinnliga arbetare.
Frida: I en afrikansk familj tillsammans med andra volontärer främst från Sverige men även från andra länder. Familjen har haft volontärer i flera år men är varken rika eller fattiga.

Berätta lite om platsen dit du åkte.
Lottie: Tanzania. Varmt. Fattigt. Glada människor. Vacker natur. Underbara barn. Farligt att gå ut ensam. Tråkig mat. Annorlunda Europa.
Espen: Trevligt ställe med häftig kultur och traditionsrik vardag. Alla människor är intresserade av dig och vill lära från dig och din europeiska lärdom.
Frida: Afrika, Tanzania, Arusha. Staden Arusha är en av de större städerna i Tanzania och ligger i norra delen på gränsen till Kenya. Det är turistmässigt en av Afrikas mer besökta städer då landet har flera större nationalparker som ex Serengeti där inspiration till Lejonkungen hämtats. Även ett av världens största berg Kilimanjaro ligger där och paradisön Zanzibar lockar många turister. Trots inkomsten av turismen är en stor del av befolkningen fattig och lever en dag i taget, livnär sig på egen försäljning av varor på marknader. De flesta pratar bra engelska, det tillsammans med swahili är huvudspråken. Islam och kristendom är de två främsta religionerna.
 
Espen                                              Frida
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Hej! Vi är två tjejer som studerar på Norra Real, inriktning sam-språk. Då vi går sista året har det blivit dags för projektarbete. Vi har valt att rikta in oss på livet efter studenten, som börjar komma riktigt nära! Vi hoppas kunna inspirera dig till att göra något du faktiskt brinner för och ta till vara på den tid som kan komma att bli den bästa i ditt liv! Kommentera gärna dina åsikter eller frågor, vi tar till oss allt! Det går också bra att maila oss på [email protected]

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela